Bugatti i ny galen körning: 412 km/h på Autobahn

För andra gången någonsin har en Bugatti-ägare kört sin bil i över 400 km/h på Autobahn. Omid Mouazzen pressade upp sin Bugatti Chiron Sport till 412 km/h på en sträcka med fri fart. 
– Att plötsligt göra något i min egen Bugatti på en motorväg som kanske bara väldigt få människor någonsin har gjort är obeskrivligt, säger Omid.

De flesta Bugatti Chiron lever sitt liv inlåsta i garage eller körs i låg fart genom Monaco. Men nu har det hänt igen – att en av världens mest kapabla hyperbilar har fått visa vad den går för på Autobahn. Det har gått några år sedan en tjeckisk ägare körde 417 km/h med sin Chiron på Autobahn

Nu har den tyske Bugatti Chiron Sport-ägaren Omid Mouazzen tagit sin hyperbil en öde frifartssträcka på Autobahn. Han gjorde det inte många ägare vågar göra. Han lät hyperbilen med 1500 hästkrafter och 1600 Newtonmeter gå för fullt. Bilens hastighetsmätare visade 412 km/h när Omid lättade på gasen. Chiron har en fartspärr vid 420 km/h. 

Bugatti Chiron.

– Jag hade föreställt mig ögonblicket så många gånger. När jag gjorde det visste jag att jag precis hade uppnått något som bara ett fåtal människor på planeten kan göra. Så mycket kommer samman i det ögonblicket. När jag var barn och vi emigrerade från Iran till Tyskland hade vi inget annat än vår värdighet. Min pappa hade inte ens tillräckligt med pengar till en bil först. Att sedan plötsligt göra något i min egen Bugatti på en motorväg som kanske bara väldigt få människor någonsin har gjort är obeskrivligt. Det här betydde mer för mig än att bara köra fort, berättar Omid på sin Youtube-kanal

Att köra 412 km/h på Autobahns frifartssträckor i en Bugatti Chiron är helt lagligt. En åklagare har till och med slagit fast att 417 km/h är godtagbart. Tjeckiske miljardären Radim Passer utreddes för att ha kört 417 km/h, men åklagaren kom fram till att inget brott hade begåtts. 
LÄS MER: