Alla hjärtans dag-presenten som slår det mesta: ”Verkligt unik”

Choklad, rosor eller kanske en flaska champagne.
Vad gav du din käraste i går på Alla hjärtans dag?
Här är presenten som får det mesta att förblekna – en Bugatti Chiron Sport med rosa accenter och texten ”Alice”. Priset: Över 40 miljoner kronor.

Många anstränger sig lite extra för att uppvakta sin partner på Alla hjärtans dag. Men frågan är om att inte den här presenten tar priset. Någon som heter Alice i Storbritannien fick i går en specialgjord Bugatti Chiron Sport på Valentindagen.

När gav du din partner en Bugatti senast? Det finns bilar kvar att beställa. Foto: Bugatti

Hyperbilen hade specialbeställts i färgen Matt Blanc med rosa accenter i en färg som Bugatti kallar Silk Rosé. Det är första gången någonsin en Bugatti får den färgkombinationen.

Bilen levererades via den exklusiva återförsäljaren HR Owen som också varit delaktig i designarbetet.

– Detta är en verkligt unik Bugatti-modell, som alltid kommer att bli ihågkommen som en riktigt enastående bil, säger Ken Choo, VD för HR Owen.

Bugatti Chiron Sport, ratt
Vitt med rosa accenter – och texten Alice på flera ställen. Bugattin är specialanpassad. Foto: Bugatti

Men bilens anpassning slutar inte med lackeringen i vitt och rosa. Interiören är utförd i Gris Rafale-läder med brodyren ”Alice” på komfortsätena. Även trösklarna har Alice-inskriptionen.

– Kunden kom till oss med en vision om hur den nya Bugattin skulle se ut, och vi är mycket glada över att djupet och omfattningen av Bugattis omfattande tillbehörs- och tillvalskatalog möjliggör att även de mest ambitiösa designerna kan realiseras, säger Ken Choo.

Bugatti Chiron Sport, rosa vinge
Bugatti Chiron Sport har ett speciellt avgassystem. Foto: Bugatti

Grundbilen är helt standard, men den slår det mesta i alla fall. Bugatti Chiron Sport är 40 kg lättare än en vanlig Chiron tack vare kolfiberdetaljer. Bilen har också ett sportavgasrör. W16-motorn har 1500 hk, vilket ger bilen en toppfart på 420 km/h. 0-100 km/h går på 2,4 sekunder.

Men glöm inte att det är tanken som räknas i första hand – och äkta kärlek kan inte köpas för pengar.

Bugatti Chiron Sport, rosa fälgar.