Läckt: Extrembilen Lamborghini Huracan STO

Här är första bilden på Lamborghinis nya banracer Huracan STO. Bilderna läckte ut bara timmar före premiären.
Samtidigt bekräftas uppgifterna att Volkswagen tänker börsnotera Lamborghini. 

I dag visar Lamborghini upp sin nya Huracan STO som är en specialvariant anpassad för bankörning. Men redan nu kan vi bjuda på en smygpremiär av V10-bilen. Det blir en riktigt iögonfallande bil med nya luftintag och nya spoilers. Den får svarta hjul och större sidokjolar.

Dessutom bjuder Lamborghini på ett takscoop. När det gäller det tekniska får vi ge oss till tåls några timmar till.  Men räkna inte med några turboaggregat på V10:an. 

Samtidigt som bilderna på STO läcker ut bekräftas uppgifterna om att Volkswagen är på väg att sälja ut Lamborghini och Ducati på börsen. Bugattis vd Stephan Winkelmann som redan varit vd tidigare kommer tillbaka för att ta företaget till börsen. 

– Vi är, låt oss säga, på väg in i en rättslig struktur där vi kan agera. Det sker förmodligen lite långsammare,, men det är på vår agenda, bekräftar Volkswagenchefen Herbert Diess. 

Volkswagen är förstås inspirerade av Ferraris börsnotering som blivit en formidabel succé. Dock blev Aston Martin en flopp, men Lamborghini tycks stå bättre rustat än den brittiska sportvagnstillverkaren. 

Köp din Lamborghini online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *