Här är årets bästa sommardäck i testerna

Experterna är eniga – satsa på ett dyrt och säkert premiumdäck när du köper nya sommardäck. I år vinner Continental PremiumContact7 tre av fyra däcktest. 
– Den ger föraren bra feedback i ratten på torra vägar och sätter rekord i testet med sin bromssträcka från 100 km/h, uppger tyska ADAC.

Snart är det dags att byta till sommardäck. Årets däcktest vinns av dyra premiumdäck från Continental och Goodyear. Även Michelin, Nokian och Kumho placerar sig högt i flera av testerna. Experterna är ense om en sak – skippa billiga budgetdäck och satsa på dyrare premiumdäck. Det kan rädda ditt liv i sommar – dessutom håller däcken oftast längre, visar tyska ADAC:s test

I årets däcktest koras Continental PremiumContact7 till testvinnare både av ViBilägare, Teknikens Värld och tyska ADAC. Däcket har mycket hög greppnivå både på torr och våt väg och även de kortaste bromssträckorna. 
– Continental PremiumContact 7 definierar riktmärket i årets test på både torra och våta vägar och säkrar därmed toppbetyget i testet för körsäkerhet, skriver ADAC.
– Klassledande grepp ger en tydlig seger totalt, skriver Vi Bilägare.

Michelin Primacy 4+ är ett av däcken som hamnar i toppskiktet i testerna.

Teknikens Värld konstaterar att det aldrig varit så tätt i toppen på ett däcktest. Continental PremiumContact7 vinner även deras test, men många konkurrenter är otroligt nära och bättre inom flera delmoment i testet. Det är därmed vara klokt att läsa hela däcktestet innan du väljer däck. 
– Under drygt 20 års däcktestande har vi aldrig sett en så tät topp och inte heller sett så många vettigt presterande däck, skriver Teknikens Värld

I Aftonbladets däcktest vinner Goodyear EfficientGrip Performance 2 totalsegern, där deltog dock Continental med annat däck än PremiumContact7. Enligt testet är Goodyear snudd på idiotsäkert, framförallt på våt väg.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester