Gratis vätgas i sex år till köpare av Toyota Mirai

Toyota tar till ett nytt knep för att sälja sin vätgasdrivna sedan Toyota Mirai. Den som köper bilen får gratis vätgas att tanka med i sex år. Bränslecellsbilen visas upp i en uppdaterad version.

Toyota fortsätter att envist satsa på vätgasbilar. Ordföranden Akio Toyoda tror inte att mer än 30 procent av företagets fordon blir elbilar med batterier. Företaget presenterar nu en uppdaterad version av den vätgasdrivna bränslecellsbilen Toyota Mirai.  

Nya Mirai får nya säkerhetssystem med en mängd funktioner och kommer i en ny färg. I Sverige har Toyota valt att ha Mirai tillgänglig främst som hyrbil via Kinto Share, men utomlands går det att köpa den. I USA kostar den från 50 190 dollar, men nu kommer Toyota med ett svårslaget erbjudande. 

Den som köper en Mirai i USA för den 31 mars får nu gratis vätgas i sex år. Erbjudandet gäller främst Kalifornien eftersom stora delar av USA saknar vätgasstationer. Toyota Mirai drivs i likhet med en elbil av en elmotor, men den har inget stort batteri utan laddas istället av en bränslecell som förvandlar vätgas till elektricitet. Bilen har en räckvidd på över 60 mil när tanken är full med vätgas. De enda utsläpps om kommer från bilen är vattenånga. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester