Efter Teslas priskrig: Därför kommer VW inte sänka priser

Volkswagen tänker inte sänka sina priser och ge sig in i ett priskrig med Tesla. Det slår högsta chefen Oliver Blume fast i en ny intervju. 
– Vi har en tydlig prisstrategi och förlitar oss på tillförlitlighet, säger han i en intervju med Frankfurter Allgemeine.

Teslas kraftiga prissänkningar lär ha sysselsatt bilvärldens toppkrafter i flera veckor vid det här laget. Volkswagens elbilar är numera dyrare än motsvarande Teslamodell, och ska vi tro högsta chefen Oliver Blume är det något bilköparna får vänja sig vid. De tänker inte sänka priserna. 
LÄS MER: Ford prisdumpar sina elbilar – ger sig in i priskrig med Tesla

– Vi litar på styrkan i våra produkter och varumärken, säger Oliver Blume. Volkswagen hoppas därmed att bilköparna ska vilja betala betydligt mer för en Volkswagen än för en Tesla. Volkswagen har redan sålt en stor del av sin årsproduktion av elbilar till kunder som redan beställt bilar.  

Enligt Oliver Blume, som även är vd för Porsche, vill Volkswagen vill vara ”en ledande global” leverantör av elbilar, men det ska uppnås genom ”lönsam tillväxt”, inte genom priskrig. Även Volvo Cars ligger kvar med sina högre priser. Avgående USA-chefen Anders Gustafsson sade i en intervju att företaget är mer premium än Tesla och ska lyfta fram varumärkets styrkor med marknadsföring.