Volvo svarar inte på Teslas chocksänkning: ”Vi är lite mer premium”

Volvos hyllade USA-chef Anders Gustafsson flyttar hem till Sverige för ett hemligt uppdrag på huvudkontoret i Göteborg. Volvo tänker inte svara på Teslas prissänkningar – till att börja med. 
– Lite för tidigt att säga. Låt oss jobba med marknadsföring av värdet i våra produkter. Vi är lite mer premium. Men Tesla är en stor maktfaktor, särskilt i USA, säger Anders Gustafsson till DI.

Anders Gustafsson är chefen som lyckades vända Volvo Cars från kris i USA till succé. Försäljningssiffrorna var nere under 60 000 bilar per år, men under Anders Gustafsson sprängdes 100 000-vallen på nytt i USA. 

I förra veckan blev det klart att Anders Gustafsson lämnar jobbet som vd för Volvo Cars i USA. Nu avslöjar Dagens Industri att han flyttar hem till Sverige för ett nytt toppjobb på Volvo i Göteborg. Exakt vad hans roll blir är fortfarande hemligt.

En av Volvos tuffaste utmaningar blir Teslas kraftigt sänkta priser med upp till 22 procent. En likande sänkning av Volvo Cars skulle göra att företaget skulle blöda pengar med dagens kostnadsnivåer. Men frågan är om kunderna är beredda att betala mer för Volvos elbilar än för en Tesla? För Dagens Industri uppger Anders Gustafsson att Volvo ska jobba med marknadsföring av värdet i sina produkter och ”är  mer premium än Tesla”.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester