Efter raset: Här sänker Tesla priser med 68 000 kr

Teslas försäljning rasade med 64 procent i Tyskland i maj. Nu kommer svaret på nedgången. Under lördagen sänktes priserna på Tesla Model Y med motsvarande 68 000 kronor genom att Tesla inför en egen miljöbonus på 6000 euro.

Elbilsförsäljningen sjönk med en tredjedel i Tyskland under maj månad. Allra värst drabbades Tesla som tappade 64 procent av sin försäljning. Många av köparna tycks ha gått till Volvo EX30, då Volvo ökade med 65 procent. Nu kommer Teslas svar på det det kraftiga raset. 

Under lördagen införde Tesla en egen miljöbonus i Tyskland. Den som köper en Tesla Model Y innan den 30 juni får en miljöbonus av Tesla på 6000 euro, motsvarande cirka 68 000 kronor, uppger Handelsblatt och Teslas tyska hemsida. Det betyder att den billigaste Model Y i Tyskland nu kostar 38 990 euro, motsvarande cirka 445 000 kronor. Erbjudandet gäller bilar som finns i Teslas lager. 

Den gamla Luftwaffe-flygplatsen Neuhardenberg har förvandlats till ett enormt lager för osålda Tesla-bilar.

Erbjudandet kommer samtidigt som Tesla ska pausa sin fabrik i Grünheide under fem dagar i juni. Officiellt heter det dock att det är för att “optimera processer”. Enligt Handelsblatt har Tesla svårt att veta vad de ska göra med alla osålda bilar. På den gamla Luftwaffe- och DDR-flygplatsen Neuhardenberg Military Airport står 1000-tals Tesla-bilar parkerade, något besökarna till festival uppmärksammade förra helgen. Enligt tidigare planer skulle Tesla fördubbla produktionen vid Gigafactory Berlin till en miljon bilar per år. 
LÄS MER: