Brandskadad Bugatti Chiron såld för jättesumma

Hur mycket skulle du kunna betala för en brandskadad Bugatti Chiron? Någon kastade en molotovcocktail på bilen med ett nypris på 35 miljoner kronor. Nu har den sålts dyrt – trots att den kanske inte går att registrera igen. 

Bugatti Chiron hör till världens mest exklusiva bilar och produktionen är begränsad till 500 exemplar. Nyligen berättade Bugatti att de sista bilarna har byggts. 

I slutet av förra året fick skrotauktionsföretaget Copart in en Bugatti Chiron, något om knappast hänt tidigare. Bilen hade fått en molotovcocktail och blivit rejält brännskadad. Enligt uppgift tillhörde Bugattin tidigare en rapparen El Alfa.

Bilen var försedd med ett skrotningsintyg om att den skulle förstöras. Det betyder att den sannolikt aldrig kommer att kunna registreras igen, och att Bugatti inte kommer vilja serva den eller sälja reservdelar till bilen. Kanske går den att registrera in i ett annat land än USA, men det är oklart. 

Det hindrade inte budgivarna från att slåss om bilen. Den har nu sålts för 14 miljoner kronor, knappt hälften av nypriset. Det lär inte bli någon billig historia att återställa bilen, även om motorn verkar ha klarat sig. Bara en strålkastare till Bugatti Chiron går på över 300 000 kronor, om nu Bugatti ens vill sälja delar. 

Den tidigare ägaren hann inte njuta särskilt länge av bilen innan den träffades av en molotovcocktail, Bugattin har endast gått 350 mil.