Aston Martin: ”Köparna kräver ljud och lukter”

Aston Martin planerar att erbjuda förbränningsmotorer i många år framöver. Ägaren Lawrence Stroll menar att kunder alltid kommer vilja ha “ljud och lukter” från sina lyxbilar.
– Jag tror att det alltid kommer att finnas efterfrågan, även om den är liten, sa Lawrence Stroll, enligt Autocar

Aston Martins vd Lawrence Stroll lovar nu att bilmärket kommer fortsätta sälja bilar med förbränningsmotorer så länge de har tillåtelse. Uttalandet kommer inte långt efter att biltillverkaren gick ut med att de skjuter upp sina planer på att lansera sina första elbilar med två år.
– Vi planerade att lansera i slutet av 2025 och var redo att göra det, men det verkar finnas mycket mer hype i elbilar  politiskt drivet, än vad konsumenterna efterfrågar, särskilt till ett Aston Martin-pris, säger Lawrence Stroll. 

Fokuset för företaget kommer i stället att flyttas över till laddhybrider. Aston Martins hybrider kommer att baseras på V8-motorer som kommer att hämtas från den tyska motortillverkaren Mercedes-AMG. Bilarna som ska lanseras kommer att komma i befintliga modeller.
– Hybriderna kommer hålla mycket längre än folk trodde för ett år sedan, säger han. 

Aston Martin har stoppat in elbilen och satsar på nya modeller med förbränningsmotor, här Aston Martin Vantage.

Efterfrågan på förbränningsmotorer kommer alltid att finnas där vilket ytterligare förstärks av hybridernas efterfrågan, enligt Stroll. Biltillverkarens första hybridbil kommer att bli den nya superbilen Valhalla med mittmotorer. Modellen kommer levereras ut till kunderna i slutet av 2024 och produceras endast i 999 cuopevarianter till en början.
Tidigare har Koenigsegg berättat för Carup att de skjutit upp planerna på elbil då kunderna vill ha bilar som låter och luktar.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester