Dolda budskapet i Toyotas logotyp få känner till

Dolda budskapet i Toyotas klassiska logga. Det här har miljarder människor missat i 35 år.
– Det är som att komma igenom ett nålsöga, står det i kommentarsfältet.

Toyota har en lång historia. Företaget grundades av Sakichi Toyoda i slutet av 1800-talet. Då byggde man vävstolar och den uppfinningsrika entreprenören byggde världens första automatiska vävstol.
Han sålde patentet till framsynta britter. Sedan slog Toyota om kursen. Sakichis son började bygga lastbilar 1937. Japan var på väg att rusta upp och led av imperialistiskt storhetsvansinne. Krigsmakten behövde fordon. Det blev starten på företagets framgångar som sträcker sig in i vår tid.

Efter kriget överlevde Toyota och har under de senaste decennierna arbetat sig fram till att bli en av världens ledande fordonstillverkare. Deras logga är välkänd. Men det är inte många som kan rita av den. Det är några märkliga ringar som väldigt få har funderat så mycket över. Fram till nu.

@therealoshow

10 sneaky Logo Designs with hidden meanings you probably missed.

♬ original sound – The Real Oshow

En användare på Tik Tok har tittat närmare på Toyotas logga. Om man dissekerar den, del för del. Framträder varenda bokstav i företagsnamnet. Det här dolda budskapet har dolts så väl att knappast någon har upptäckt det förrän nu.

Genom att färglägga delarna i loggan med rött framträder faktiskt klart och tydligt alla sex bokstäverna i företagsnamnet. Toyotas logga var mycket påkostad. Företaget tog fem år på sig att utveckla det och man presenterade den 1989. Men det är inte heller långsökt att Toyota har utvecklat en sådan här logga med ett budskap som man behöver skrapa på ytan för att se. Den japanska kulturhistorien genomsyras av en sådan tradition. Dolda budskap och tecken går igenom det mesta i samhällslivet och har en historia tillbaka till bronsåldern.

Däremot har inte företaget kommenterat upptäckten. Kanske låter de också bli, för att mysteriet fortfarande ska få vara lite olöst och föremål för spekulation. Det kanske också kan öka deras mytbild och göra dem mer spännande för en yngre generation.
LÄS MER: