Så klarar sig Lamborghini mot 3 år gammal Tesla

En tre år gammal Tesla Model S Plaid ställs mot en Lamborghini Revuelto. Sportbilen med sin V12-motor på över 1015 hästkrafter får en rejäl utmaning.

Duellen mellan en Tesla Model S Plaid  och en Lamborghini Revuelto är en otrolig kamp mellan två riktiga kraftpaket på olika drivlinor. Tävlingen utfördes av Youtubekanalen “ DragTimes”  som verkade väldigt exalterade innan själva racet. Bilarna ställs mot varandra på flera olika distanser.
– Vi kommer att köra i hastigheter närmare 305 km/h, säger Brooks Weisblat, från DragTimes.

Bägge bilarna har tre elmotorer, men Lamborghinin har även en V12:motor som ger den 1015 hästkrafter. Bilen ska kunna accelerera upp till 100 km/h på 2,5 sekunder och har en toppfart på 350 km/h. Totalt sett väger den 1772 kg.
– Utseendemässigt är den helt otrolig, säger Weisblat. 

Den italienska superbilens utmanare är 200 kg tyngre och är betydligt äldre. Elbilen har inte den senaste tekniken, men har fortfarande 1020 hästkrafter att leka med. Båda bilarna har fyrhjulsdrift och kostar ungefär lika mycket pengar. 
– Teslan är väldigt simpel utan några jobbiga knappar, säger Weisblat. 

När bilarna sedan står redo vid startlinjen är spänningen olidlig. Lamborghinin har siffrorna och tekniken på sin sida, men Tesla Model S Plaid har tidigare lyckats slå ett flertal andra sportbilar. Racet inleds och vem som vinner får ni själva ta en titt på i klippet som finns länkat i artikeln. Även om kampen är relativt jämn är det en bil som vinner ganska överlägset i slutet.
LÄS MER: