Här får Tesla Plaid möta sin överman

Den nyblivne världsrekordhållaren Lucid Air Sapphire körde 402 meter på bara 8,93 sekunder. Men för att placera rekordet i kontext valde Youtubekanalen DragTimes att sätta den på prov. Den här gången mot ärkerivalen Tesla Model S Plaid. 

Det är inte bara priskrig på elbilsmarknaden utan även en gedigen tävling i hästkrafter och fart. Amerikanska Lucid Motors senaste bedrift, Lucid Air Sapphire, har hyllats för sin makalösa acceleration från 0-100 km/h under två sekunder sekunder. Men för att verkligen kunna krönas som Tesla-dödaren, behövdes ett slutgiltigt prov enligt motorkanalen DragTimes.

För att slå slag i saken har man hämtat hem den före detta fartkungen Tesla Model S Plaid med 1020 hästkrafter och placerat den jämte den nya arvtagaren på en riktigt greppig drag race-bana.

– Den här är helt ny, vilket är viktigt eftersom nya Teslor har en mycket högre prestanda än vad de har efter att mätaren tickat upp. Det ger oss de bästa möjliga förutsättningarna att rå på Lucid, säger föraren Brooks Weisblat. 

Båda bilarna hade samma däck, Michelin Pilot 4S, samma storlek på hjul och laddades såklart ordentligt innan. Reglerna var enkla, bäst av tre vinner. Men det blev aldrig särskilt spännande, trots ett par tappra försök av föraren i Tesla Plaid är Lucid Sapphire helt klart den snabbare av de två och en välförtjänt världsrekordhållare.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester