Världsstjärnan säljer sin Ferrari för jättesumma

Filmstjärnan skiljer sig nu även från sin älskade italienare. Angelina Jolies Ferrari 250 GT Coupé säljs på auktion. Och priset blir högt, som alltid när den här modellen går under klubban.

Enzo Ferrari började att tillverka sina GT-modeller 1952. Hans egentliga motiv sägs vara ett sätt att finansiera verksamhetens hjärta och själ: tävlandet. Men samtidigt har de här GT-bilarna blivit några av de mest värdefulla Ferrari någonsin tillverkat.

Man byggde dem som lite bekvämare versioner än supersportbilarna. Med GT-bilarna skulle ägarna kunna resa iväg och färdas behagligt. Allra populärast blev de kanske i Kalifornien, där jetset-folket inom filmindustrin älskade dem.

Angelinas 250 GT är också av Coupémodell. Den tillverkades bara i 353 exemplar mellan 1955 och 1960. Den har en vackert svart och glänsande lack som bryter elegant mot de kromade detaljerna, man kan bara föreställa sig hur den ser ut en solig dag på Sunset Boulevard.

Inredningen är också klassisk, röd som manteln hos en italiensk renässansfurste och en instrumentbräda, så svart att den nästan sticker i ögonen. Dessutom är allt i original och i ett perfekt skick. Även om Enzo byggde de här bilarna för att de skulle rulla långt och länge, har Angelina Jolie inte kört mer än 1500 mil.

Designen är givetvis från Pininfarina legendariska studio längs motorvägen mellan Milano och Turin. Under motorhuven sitter sedan en 3 liters V12 som bär ingenjörsgeniet Giacchino Colombos signatur.
Den här bilen kommer att auktioneras ut den 20 november på Christies Exceptionell Sale, priset är förvånansvärt lågt, man tror att den kommer att gå för ungefär tio miljoner kronor. Men då är ägaren fortfarande vid god vigör.
LÄS MER: