F1-stjärnan får kicken direkt av Red Bull

F1-stjärnan Daniel Ricciardo får sparken från Red Bulls VCARB-team med omedelbar verkan. Stjärnan får inte köra vidare under resten av säsongen. 

Red Bull visar ingen pardon mot australiensaren Daniel Ricciardo, 35, efter de vacklande resultatet på slutet. Under torsdagskvällen kom beskedet att hans kontrakt för att köra med VCARB har avslutats med sex lopp kvar av säsongen och han får inte fortsätta köra F1 i år. Orsaken tros vara att Red Bulls ledning inte är nöjda med hans prestationer. 

Istället tas hans plats över av den unge talangen Liam Lawson som har tävlat i Formel 2, Japans Super Formula-serie och kört fem GP för Red Bull. Red Bulls plan är förstås att matcha in Lawson i F1 inför nästa säsong. 

– Daniel Ricciardo har varit en sann gentleman både på och utanför banan och aldrig utan det leendet. Han kommer att vara saknad, men kommer alltid att ha en speciell plats inom Red Bull-familjen, kommenterar stallet den osentimentala sparkningen.

Ricciardo har varit en av F1:s mest omtyckta förare och många har uppskattat hans humor och sympatiska sätt. Han var mycket lovande under sina sju första säsonger i F1 och överträffade Sebastian Vettel när han först kom till Red Bull. Men de senaste åren har karriären börjat gå neråt. Totalt blev det åtta vinster hos Red Bull genom åren. 

– Från det ögonblick du anlände till Red Bull var det uppenbart att du var så mycket mer än bara en förare. Din ständiga entusiasm, humor och attityd kommer att lämna ett outplånligt arv i teamet här i Milton Keynes och F1 som helhet, skriver stallchefen Christian Horner på Instagram. 
Foto bilden ovan: Red Bull Content Pool / Getty Images
LÄS MER: