Streetrace med ny Corvette gick helt på tok

Olagligt streetrace slutade i blodspill och miljonskulder. Den nigerianska fartdåren Imma hyrde en Corvette C8 och tävlade mot en Jeep Trackhawk. Då dök en Dodge Challenger upp från sidan.

I sin iver att få uppleva riktig fart hade Imma hyrt en Corvette C8. Med den ställde han upp mot en Jeep Trackhawk för en tävling längs en landsväg utanför huvudstaden Lagos. Eftersom det inte var en av de viktigare lederna i stadens trafiknät, var vägen belagd med småsten istället för asfalt.

Ändå tyckte de här båda fartdårarna att den passade alldeles utmärkt för en tävling. Men de hann inte komma särskilt långt. Plötsligt dök det upp en svart Dodge Challenger vid vägrenen. Imma, som Corvetteföraren kallar sig, signalerade desperat till Dodgen att flytta sig. Men han fick inget gehör och svårt trängd av Jeepen som inte verkade ta notis om det plötsliga hindret, dundrade han rakt in i fronten på Dodgen, som fick hela motorblocket bortsliten.

Känsliga tittare varnas:

Men det gick sämre för Imma. Han kraschade vidare rakt in i en lyktstolpe och kom efter stor möda vinglande, blodig och omtöcknad. Förödelsen var stor och snart kom även räddningspersonal till platsen. Nu hade alla änglavakt för de klarade sig, men inte utan skador. Stackars Imma har drabbats av bland annat svåra ryggbesvär. Men det värsta är kanske att de rättsvårdande myndigheterna håller honom som ansvarig för olyckan, skriver Carscoops.

Därför måste Imma betala omkring 2,5 miljoner dollar för skadorna på bilarna och sjukhusräkningar. Med tanke på att en snittlön i Nigeria ligger på ungefär 70 000 kronor, så skulle det innebära 35 årslöner för att göra honom skuldfri, lagom till pensioneringen.

I ett desperat försök att samla ihop pengarna har Imma gått ut i sociala medier och tigger om hjälp.
– Jag behöver all kärlek och stöd jag kan få från er, bönade han.
Nigeria är ett land som är mycket hemsökt av trafikolyckor. Enligt International Drivers Association har landet en alarmerande olycksstatistik. Landets bilister struntar i trafikregler och utlänningar varnas för att köra i landet.
LÄS MER: