Avslöjat i direktsändning: F1-stallet är till salu

Hela F1-stallet tycks vara till salu trots dementier. F1-experten Nico Rosberg avslöjade i direktsändning att han fått erbjudande om att köpa in sig. 

Alpine skakas av strejker bland Renaults F1-personal under helgen. Det har också florerat uppgifter om att stallet är till salu. Det bekräftas nu av F1-kommentatorn Nico Rosberg – i direktsändning under lördagens kval till Monzas GP.
– Jag har fått mejl om att jag kan köpa in mig i Alpine. Alpine är kraftigt lönsamma, men det kan ändras, säger Rosberg i samtal med David Croft, något du kan höra här.

Alpines rådgivare Flavio Briatore dementerade så sent som för en vecka sedan att Renault vill sälja Alpine. Men nu verkar det ändå som ryktena kan stämma.
– Något är väldigt tydligt. Ingenting är till salu. Luca de Meo vill inte sälja laget. Fråga finito, sade han bestämt häromveckan under Nederländernas GP. 

Foto: Alpine Press

Oroligheter har brutit ut i stallet sedan Renault beslutat att lägga ner sin egen utveckling och tillverkning av motorer. Istället ska de enligt uppgifter köpa Mercedes-motorer från 2026 när F1-reglerna görs om. Briatore tvår dock sina händer och säger att det inte är hans idé. 
– Jag vill inte avskeda. Vi behöver effektivitet. Vi behöver folk som är mycket erfarna. Jag vill inte sparka någon. Jag är inte bad Guy hela tiden. Allt annat kan du skylla på mig, men inte det här, sade Briotore. 
LÄS MER: