F1-mästaren Nico Rosberg först med Rimac Nevera: ”En otrolig best”

Formel 1-världsmästaren Nico Rosberg pensionerade sig för sex år sedan. Men nu har han fått en bil som accelererar snabbare än en F1-bil. 
– Wow, det är en otrolig best. Den snabbaste produktionsbilen som världen någonsin har sett, 0-100 på 1,85 sekunder, det här är bara vansinnigt, säger Nico Rosberg som blev först med nya Rimac Nevera.

Nico Rosberg gick i pension fem dagar efter att han säkrat Formel 1-titeln 2016. Under karriären körde han 206 GP, vann 23, slutade på pallen 57 gånger och tog pole position 30 gånger. 

Nu har Nico Rosberg säkrat det första exemplaret av en bil som accelererar snabbare än hans gamla Mercedes F1-bil. I en ny Youtubefilm visar han stolt upp nummer 001 av den elektrisk hyperbilen Rimac Nevera. 

– Bilen fick den snabbaste Ferrarin genom tiderna, SF90, att se ut som någon stort Renault Twingo eller nåt. Jag är väldigt exalterad över att det här kommer att bli helt galet, säger Nico Rosberg.

Nico Rosberg beställde sin hyperbil med ett speciellt utseende. Bilen är lackerad i Stellar Black med synlig kolfiber och polerade Vertexfälgar. Interiören är klädd i svart alcantara och har en skylt med Rosbergs signatur och ”001/150”.

Till sitt förfogande har Nico Rosberg fyra elmotorer på sammanlagt 1914 hästkrafter och 2360 Newtonmeter vridmoment. Bilen gör 0-100 km/h på 1,85 sekunder och klarar kvartsmilen på 8,58 sekunder. Den accelerationssnabbaste produktionsbilen hittills. Bilen startas med ansiktsigenkänning. 

Vi får dock vänta ett tag innan vi får se Nico Rosberg släppa loss helt med bilen och visa vad Rimac Nevera går för. Denna gång är det bara torrsim i en stillastående bil. 
– Vi ska köra tillsammans nu på bergsvägen, den videon som kommer väldigt snart, säger Nico Rosberg.