Första bilderna – se nya Volvo XC90

Här är allra första bilderna på nya Volvo XC90. Modellen visas först i nästa vecka, men redan nu har bilderna på bilen läckt ut. Fronten får stora förändringar med nya Tors Hammar-lampor och en bred grill. 

Volvo håller liv i sin storsäljare XC90 med förbränningsmotor, trots att märket ska gå över helt till elbilar från 2030. Nu har de första bilderna på nya uppdaterade XC90 läckt ut på internet, något Teknikens Värld var först i Sverige med att berätta om. Brittiska Auto Express hann dock före med nyheten.

Den största förändringen av bilen sker i fronten. Den får en bredare grill med nya snedställda kromribbor. Strålkastarna liknar de på Volvo EX30 och EX90, vilket innebär att de är mer integrerade i bilens kaross och smäckrare. Bilderna läckte ut genom att Volvo Cars i Schweiz publicerade en beställningssida långt före bilens officella premiär.

Även interiören får en kraftig uppdatering och instrumentbrädan från 2014 är ersatt med en förnyad historia. Den stora skillnaden är att Volvo lagt på en förstorad skärm ovanpå panelen. Men till skillnad från det elektrisk syskonet EX90 så behålls några knappar, och bilen får ett traditionellt inramat instrumentkluster. 

Nya XC90 visas officiellt upp på 90/90-dagen den 4 september. Vissa uppgifter ger också vid handen att laddhybriden ska få en längre elektrisk räckvidd, men det kan vi inte bekräfta ännu. 
LÄS MER: