80-tals Camaro dyrare än en ny

En Camaro från 1980-talet är dyrare än de sista nya. Nyligen såldes en IROC Z-coupe från 1989 för 50 000 dollar på auktion. Motivet bakom redkordpriserna sägs vara nostalgi.

Chevrolet började bygga den här älskade muskelbilen 1966. Under de här snart 60 år som gått har sex generationer av Camaro passerat produktionsbanden. Och intresset för Camaro fortsätter att vara stort från motorentusiasterna.

I början av 1980-talet släppte man den här versionen. Den blev snabbt väldigt populär, allra helst bland ungdomar. Trots att den fått en mindre motor, eftersom USA vid den här tiden skärpte sina utsläppskrav. Tidigare Camaroversioner hade haft en sexcylindrig motor, i den här bilen fanns det bara fyra.
Den var en typisk High school-bil för välbärgade ungdomar och bilar som var populära när under ungdomen, tenderar att bli värdefulla när ynglingarna får grå hår i en avlägsen framtid.

Då har många fått en bättre ekonomi och sedan barnen flugit sin kos funderar man kanske på vad som ska göras med allt tid som blev över. Då är det lätt att kasta tindrande ögon mot en sådan här bilskatt.
Camaron var just en sådan ungdomsbil som levt kvar i människors hjärtan och därför stigit mycket i värde.

Den här IROC Z-coupe från 1989 såldes för ungefär lika mycket som en splitter ny 2SS kostar. Men då är det en riktig tidskapsel. Klädseln är perfekt och grå, dessutom finns det en fungerande kassettbandspelare och den har inte gått långt.

För många medelålders och lite lönnfeta amerikaner är det ett bra tillfälle att styla upp sig, tvinga ut frun i gathörnet och be henne tugga tuggummi, medan han tar ett sväng runt kvarteret och låtsas ragga upp henne på en milkshake utanför Wallgreens. Bilen såldes av Bring a Trailer.
LÄS MER: