Han köpte upp 3321 Fisker-bilar på ett bräde

Josh är mannen som ligger bakom det djärva beslutet att köpa 3321 Fisker-bilar på ett bräde. I dagsläget finns inga reservdelar till bilarna – men det hoppas han kunna lösa.
Vi alla vet vad ägarna går igenom och försöker hitta en lösning, säger Josh från American Lease. 

I Sverige såldes Fiskers bilar till bilhandlaren BraBilar i Enköping. Totalt handlade affären om ett 30-tal exemplar av Fisker Ocean. I USA var Fiskers osålda lager med bilar förstås större än så och uppgick i ungefär 3321 SUV:ar. De såldes till American Lease som är ett biluthyrningsföretag baserat i New York.
– Vi är glada och har arbetat med förhandlingarna om bilarna i fyra till fem månader, säger Josh från American Lease i en ny intervju på Youtube.  

För många Fisker-ägare har det varit en osäker tid där bristen på reservdelar varit en stor oro. Men enligt Josh kommer American Lease samarbeta tätt med ägarföreningen Fisker Owners Association för att få fram en produktion av reservdelar till Fisker Ocean igen.
– Vi kommer behöva tillverka delar till våra bilar hur det än slutar och när vi lyckats med det hade vi gärna hitta ett sätt att dela det med Fisker Owners Association. 

Fisker Ocean.

Företaget kommer inte att hjälpa enskilda Fisker-ägare utan all kommunikation från American Lease sida kommer ske genom Fisker Owners Association (FOA).
– Jag rekommenderar starkt att alla som äger en Fisker Ocean tar kontakt med FOA och går med i organisationen. Det kommer vara det bästa sättet att hålla sin bil kvar på vägen, säger Josh. 

Men även om FOA och American Lease kommer kunna samarbeta när de kommer till reservdelar är fortfarande mjukvaran för Ocean ett problem.
– I avtalet vi skrev står det att vi enbart får röra våra egna bilar, därför får vi inte röra andras bilar, säger Josh. 

Därför är det enbart FOA som själva kan lösa dessa problem tillsammans med Fisker. Men enligt Josh arbetar alla parter för att underlätta livet för Fisker-ägare.
– Vi alla vet vad ägarna går igenom och försöker hela tiden ha en bra kommunikation för att hitta en lösning, säger Josh från American Lease.

Josh utrycker också en stor optimism för vad Fisker Ocean kommer innebära för American Lease som företag.
– Vi tycker Ocean passar bra in i stadskörningen. Det är hög och är fyrhjulsdriven. På det stora hela skulle jag säga att den är mycket väl redo för New York, säger Josh.
LÄS MER: