Här ger Tesla nollränta och 68 000 kr i rabatt

Tesla återinför flera rabattkampanjer i Europa. I Storbritannien kan du nu beställa Model 3 och Model Y med nollränta. Samtidigt får du en rabatt på 68 000 kronor och nollränta när du ska köpa en Model Y i Tyskland. 

Tesla lyckades slå analytikerna på fingrarna när de hade mer leveranser i Q2 än förväntat. En stor anledning till det överraskande resultatet var de flertal rabatter företaget lanserat som ett svar på den ökade konkurrensen på elbilsmarknaden. Tidigare i veckan kunde vi på Carup rapportera om att Tesla sänkt sin låneränta på Model Y till 0,74 procent i Sverige. Ett drag som trappade upp räntekriget i landet. Men i ett annat land har Elon Musks företag lanserat en nollränta. 

I Storbritannien går det nu att köpa Model Y och Model 3 med en effektiv ränta på 0 procent. Erbjudandet har tidigare testats i Kina och blev en stor succé. Kunden behöver betala ungefär 3500 kronor per månad under en 48-månadersperiod och får då en Model 3 med bakhjulsdrift.
Erbjudandet kräver även en kontantinsats på 122 000 kronor och att föraren inte får köra mer än 1600 mil per år. Med liknande förutsättningar går det även att få en Model Y för 3200 kronor i månaden. 

Även i Tyskland har en ny rabatt dykt upp för Model Y. För alla modellversioner till bilen får du en rabatt på 68 000 kronor, vilket är Teslas egen miljöbonus I landet finns också alternativet med en nollränta för Model Y. Teslas rabatter har fått märkliga konsekvenser på begagnatmarknaden. En ny Model Y är i de allra flesta fall är billigare än en begagnad tack vare ränterabatten.
LÄS MER: