Döde filmstjärnans Camaro säljs – blev aldrig klar

Den döda superstjärnan Paul Walkers projektbil är till salu. Det rör sig om en 1969 Chevy Camaro Z/28, som filmstjärnan inte hann göra klart innan sin tragiska bortgång. Nu behöver bilen ett nytt hem.

Den världsberömda Fast and the Furious-stjärnan Paul Walker gick hastigt bort i en otäck olycka tillsammans med vännen och racerföraren Roger Rodas i slutet av 2013. Vännerna ägde ett antal bilar tillsammans och hade flera projekt på gång. En av deras projekt var en Chevy Camaro RS Z/28 från år 1969 som vännerna dessvärre aldrig hann färdigställa innan deras bortgång. 

Bilen köptes ursprungligen ny från Martens Chevrolet i Reedly, Kalifornien, och såldes senare till Chevy-samlaren Merle Duprey år 1982 innan Walker och Rodas köpte den. Efter Paul Walkers bortgång såldes bilen sedermera tillbaka till Duprey och bilen säljs nu av Solo Speed Shop.

För att den gamla klassiska muskelbilen ska återfå sin forna glans behövs lite arbete. Den lämnade fabriken målad i Le Mans Blue som med årens gång försvunnit allt mer. Anmärkningsvärt nog så sitter de ursprungliga Z/28-hjulen fortfarande på plats, täckta av BF Goodrich Radial T/A-gummi. I övrigt är exteriören i ganska gott stånd, utan större skador på plåten och med ett nytt lager färg bör det se rätt så bra ut.

Interiören är också i helt okej skick med tanke på hur gammal den är. Sätena ser fina ut och likaså dörrklädseln och instrumentpanelen. Värt att notera är att bilen kommer med sin ursprungliga, nummermatchande V8-motor tillsammans med sin fyrväxlade manuella växellåda. Nu behöver bilen ett nytt hem och kommer därför att auktioneras ut av auktionshuset Mecum i augusti.

LÄS MER: