BMW anklagas för att ha kopierat Kia

När BMW häromdagen presenterade sin nya 1-serie blev det livat på internet. Folk tyckte att den nya fronten påminde misstänkt mycket om Kia Ceed. Nu anklagas BMW för att ha kopierat.

Var går gränsen mellan att härma och inspireras? Det fanns en tid då koreanerna sneglade på tyskarna, då Kia såg upp till BMW och lät sig inspireras. Den tiden är passerad, nu verkar det vara tvärtom. BMW verkar ha slut på idéer och låter sig istället inspireras av koreanerna. Eller är allt en olycklig slump?

När nya 1-serien presenterades häromdagen var det flera som tyckte att det såg ut som en Kia Ceed. En del tyckte att den var rätt lik den nya Ford Focus också. Och vi får ta och hålla med. Den är väldigt lik Kia Ceed, särskilt grillen.

Många av de mest hängivna BMW-entusiasterna blev mycket upprörda när den klassiska njurgrillen plötsligt ersattes av tjocka galler. “Inte BMW” enligt många. Men oaktat detta så har företaget genom åren experimenterat en hel del och det har blandat och gett.

Men den här gången gick de ett steg för långt. Eller snarare bakåt, då användare på olika forum, bland annat Reddit, hävdade att den nya nosen blivit alldeles för lik Kias gamla tigernos, något även Carscoops uppmärksammat. Att Kia hör av sig till Patent- och registreringsverket känns inte troligt men vem vet?
LÄS MER: