Elon Musk rasar mot Tesla-sabotage

Gårdagens brand i elstationen intill Teslafabriken i Berlin tvingade företaget att evakuera och stoppa produktionen. Miljögruppen “Vulkan Group” har publicerat ett öppet brev där man tar på sig ansvaret. Nu rasar vd:n Elon Musk mot gruppen på appen X.
– Antingen de dummaste miljöterroristerna på jorden eller så springer de ärenden åt folk med dåliga miljömål.

Miljögruppen Vulkan Group har tagit på sig ansvaret för den misstänkta mordbranden vid Teslas fabrik utanför Berlin. I ett öppet brev på den alternativa media-webbplatsen Kontrapolis, tar gruppen på sig ansvaret.

– Megafabriken har blivit känd för sina extrema extrema exploateringsförhållanden. Fabriken förorenar grundvattnet och använder enorma mängder av redan knappa dricksvattenresurser i sin tillverkning, skriver gruppen i inlägget på Kontrapolis

Anläggningen har evakuerats och polisen utreder misstänkt mordbrand. Tesla rapporterar att det ännu inte står klart när produktionen kan återupptas. I samband med sabotaget beräknas tusentals människor i närområdet förlorat el i sina hushåll. Teslas vd Elon Musk dumförklarade händelsen på appen X. 

– Antingen de dummaste miljöterroristerna på jorden eller så springer de ärenden åt folk med dåliga miljömål. Att stoppa produktionen av elbilar, snarare än fossildrivna fordon, är extremt korkat, skriver Teslas vd.

Politikern Dietmar Woidke lät meddela att det var en mycket allvarlig attack på vår infrastruktur och inrikesminister Michael Stübgen kommunicerade att, det för de ansvariga väntar hårda straff.
Aktivister har ockuperat ett skogsområde i anslutning till fabriken sedan förra veckan. Den lokala polisen tillåter ockupationen fram till den 15 mars nästa vecka på villkoren att de inte skräpar ner eller tänder eldar. Strömmen har återgått till de närliggande hushållen i fabrikens omnejd, men inte i Teslas lokaler. Fabriken producerar upp till 375 000 elbilar per år och har planer på att utöka sin verksamhet, något som miljögrupper och aktivister kritiserat hårt, skriver Euronews.
LÄS MER: