Musk: Teslas nya billiga elbil ska byggas i Berlin

Elon Musk är just nu på besök i Europa. Under ett tal till personalen på Teslas Gigafactory utanför Berlin släpptes en stor nyhet. Tesla kommer att bygga sin nya billiga elbil för 280 000 kronor på fabriken utanför Berlin. 

Elon Musk är på resa i Europa, bland annat för att delta i ett toppmöte om säkerheten i AI som arrangerats av Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak. Samtidigt passade Elon Musk på att besöka Teslas fabrik i Tyskland, Giga Berlin som ligger i Grünheide. 
– På Giga Berlin idag för att gratulera laget till deras utmärkta framsteg. Fabriken ser fantastisk ut! Vi ska täcka all betong med konst, skriver Elon Musk på X. 

Under besöket höll Elon Musk ett tal för de anställda i fabriken. Han kom då med nyheten om att Teslas nya billiga bil för 25 000 dollar, cirka 280 000 kronor, ska byggas i fabriken, uppger Teslarati. Sedan tidigare är det klart att den nya bilen ska tillverkas i en fabrik i Mexiko som Tesla håller på att bygga. Det finns ännu inga exakta citat om vad Elon Musk sade. 

Carup har tidigare rapporterat att tyska IG Metall arbetar hårt för att organisera arbetarna vid fabriken fackligt. Enligt IG Metall kommer Tesla inte kunna fortsätta driva fabriken utan att medarbetarna organiseras fackligt. Omkring 1000 medarbetare ska ha burit IG Metall-knappar under ett arbetsskift.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester