F1-stjärnans stulna Ferrari hittad efter 29 år

Stöldmysteriet som chockade F1-tävlingen i San Marino Grand Prix 1995 har hittats. Den österrikiska Ferrariföraren Gerhard Berger blev under tävlingens gång bestulen på sin ikoniska Testarossa F512M, värd cirka 4,6 miljoner kronor. Bilen omhändertogs nyligen av brittisk polis efter 29 år på vift.

Tidigare i år genomförde Ferrari en kontroll av ett fordon som var till salu av en brittisk mäklarfirma. Bilen klarade inte kontrollen och Ferrari förstod att det var något som inte stod rätt till. Italienarna rapporterade till Londonpolisen The Metropolitan, som genast startade en utredning eftersom fordonet redan var på väg att lämna landet. 

– Den stulna Ferrarin hade varit försvunnen i mer än 28 år innan vi plötsligt lyckades spåra den på bara fyra dagar. För att säkerställa misstankarna om stöldgods kartlade vi bilens bakgrund tillsammans med internationella bilhandlare, Ferrari själva och myndigheter runt om i världen. På så sätt lyckades vi stoppa den från att lämna landet, säger polisen i ett pressmeddelande.

Foto: Wiki

Polisens undersökning visade att den omarbetade versionen av österrikarens Testarossa, skickades till Japan, strax efter stölden i Italien under San Marino Gran Prix 1995. Var den ikoniska Ferrarin hållit hus sedan dess vet man inte exakt men enligt polis ska fordonet anlänt till Storbritannien någon gång förra året.

Ferrari F512 var den sista versionen från den italienska biltillverkarens ikoniska Testarossa-serie. Mellan åren 1994 och 1996 tillverkades bara cirka 500 stycken. Testarossa  var Ferraris flaggskeppsmodell under stora delar av 1980-talet och blev synonymt med en exklusiv livsstil. Förutom F1-stjärnan Gerhard Berger, som tävlade för Ferrari under stora delar av sin karriär, kördes Testarossa-modeller av kända ansikten som Michael Jordan, Mike Tyson och Elton John. Bilen värderas till cirka 4,6 miljoner kronor.
LÄS MER: