Polisens nya superbil: Lamborghini med 666 hk

Italienska polisen har just tagit emot en av världens grymmaste polisbilar. En Lamborghini Urus Performante med 666 hästkrafter blir kung på italiensk motorvägar. Men tjuvar och fartsyndare kan ändå andas ut.

Italienska polisen har redan superbilarna Lamborghini Gallardo och Huracan i garaget. Nu får de tillskott av den femsitsiga SUV:en Urus som blir deras sjätte Lamborghini. Dessutom är den nya polisbilen i den extra snabba Performante-versionen. Toppfarten ligger på 306 km/h och 0-100 km/h tar endast 3,3 sekunder. 

Men italienska tjuvar och fortkörare kan andas ut. Lamborghinin ska i första hand användas till att transportera organ för transplantationer genom det skoformade landet. I bagageutrymmet finns ett särskilt kylskåp för att transportera hjärtan, njurar och andra organ som kan rädda liv. 

Bilen är speciallackad som kombinerar den italienska polisens klassiska blå nyans med vitt. Dessutom har dörrarna polislogotyper gjorda av reflekterande film och stripes med italienska flaggan. På taket finns förstås både en LED-ljusbar med blåljus och en tvåfärgad elektrisk siren. 

Den nya polisbilen har en V8 på fyra liter med dubbelturbo som ger 666 hästkrafter och 850 Newtonmeter. Italienska polisen kommer även att fortsätta använda sina Lamborghini Huracan för extra snabba transporter. 

LÄS MER: