Landslagsstjärnans nya superköp: Lamborghini för 4 miljoner

Här är landslagsspelaren Emil Forsbergs nya superköp. Carup kan avslöja att fotbollsstjärnan slog till på en splitterny Lamborghini Urus Performante för 4 miljoner kronor. Bilen är en av världens snabbaste SUV:ar med en toppfart på 306 km/h. 

Trots bistra tider, chockhöjd ränta och en malusskatt på 33 000 kronor säljer super-SUV:en Lamborghini Urus som aldrig förr. Förra årets tredubblades försäljningen till 36 bilar. Nedgången i bilförsäljningen verkar inte ha drabbat Lamborghini. Redan i år har 10 svenskar slagit till på SUV:en som kostar från 3,5 miljoner kronor. 

En av dem är landslagsstjärnan Emil Forsberg, 31, kan Carup avslöja. Leipzig-spelaren, bördig från Sundsvall, slog till på en splitterny Lamborghini Urus som han fick i början av mars i år. Han nöjde sig inte med den vanliga modellen utan slog till på nya värstingversionen Urus Performante som går loss på 4 miljoner kronor. Bilen registrerades i Sverige, så det är oklart om Forsberg använder den till vardags i Tyskland, eller som en trevlig semesterbil hemma i Sverige. 

Kanske lämpar den sig bäst på autobahn, för Lamborghini Urus Performante har en V8-motor med dubbelturbo på 666 hästkrafter och toppar 306 km/h. Accelerationen på 3,3 sekunder upp till 100 km/h är i alla fall fullt laglig att använda i Sverige, åtminstone på motorvägspåfarter, om man kliver av gasen illa kvickt. Performante-versionen har hårdare chassi och en bättre väghållning och en rad kolfiberdetaljer både exteriört och interiört.

Emil Forsberg är känd som en stor bilentusiast och har bland annat fått provåka en Red Bull Formel 1-bil hemma i Leipzig tillsammans med David Coulthard. För några år sedan väckte det stor uppmärksamhet när han köpte en Ferrari i present till sin agent. Under fredagskvällen spelade Emil Forsberg i EM-kvalet mot Belgien på Friends Arena, det blev dessvärre en förlust med 0-3.