Här brinner Nios station för batteribyte

Nio satsar hårt på att bygga batteribytesstationer och har öppnat sju stationer i Sverige. Nyligen inträffade en brand i Kina när ett skadat batteri laddades i en station. 

Nyligen meddelade Nio att företaget öppnat sin femte batteribytesstation i Sverige, samtidigt som två nya bilmodeller lanseras. Nu kommer uppgifter från Kina om att bolaget drabbats av ett bakslag när en batteribytesstation började brinna under laddning, uppger Carnewschina

Enligt en berättelse som publicerats på Weibo fick en Nio-ägare felmeddelande i sin bil om att batteriet borde bytas ut på batteribytesstationen. Föraren följde instruktionerna och åkte till en bytesstation i  Jiangmen, nära Hong Kong och Macau. 

Batteriet byttes mycket riktigt ut, men dessvärre verkar det som att stationen börjat ladda batteriet, enligt uppgifterna från Kina. Det började ryka kraftigt från stationen som innehöll 13 batteripaket från elbilar. Nio har ännu inte kommenterat brandorsaken och om det verkligen var så att det skadade batteriet laddades. 

Nios batteribytesstationer byter ut ett batteri på fem minuter, men vad stationen gör om batteriet har skador har vi inga uppgifter. Händelsen reser vissa frågor om säkerheten. Enligt uppgift rymmer en station 13 batteripaket varför en brand kan få stora konsekvenser.  

Nio öppnar inom kort sin sjätte batteribytesstation i Sverige i Frihamnen i Stockholm.