Nya Ferrari 296 GTS fäller ner taket på 14 sekunder

Lagom till försommarvärmen visar Ferrari upp sin nya öppna bil 296 GTS. Bilen är en hybrid på 830 hästkrafter och taket fälls ner på bara 14 sekunder. 

Ferrari 296 släpps nu i en öppen GTS-version. Bilen har samma aluminiumchassi som kupémodellen GTB och en treliters V6-motor som i kombination med laddhybriddrivlina ger 830 hästkrafter. 

Det bästa av allt med nya GTS är förstås att taket kan fällas på bara 14 sekunder i hastigheter upp till 48 km/h. Hardtoppen delar sig i två delar fälls in under bilens motorkåpa bakom sätena. GTS-versionen har blivit 70 kg tyngre jämfört med kupén och väger in på 1550 kg. 

Det går också att susa fram helt ljudlöst med hjälp av elmotorn, då är räckvidden 25 km, men det verkar bra mycket roligare att använda båda motorerna och klara 0-100 km/h på 2,9 sekunder. V6-motor på tre liter lämnar galna 663 hästkrafter och elmotorn ger 165 hästkrafter. 

För den som vill ha en riktigt värsting så finns Assetto Fiorano-paketet med extra kolfiber och spoilers som ger större downforce. Bilen levereras då med Michelin Pilot Sport Cup2R-däck som passar perfekt för bankörning. Prislappen i Sverige är än så länge okänd. 

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester