Patent avslöjat – så här kan Apples bil se ut

Under flera år har det ryktats att Apple utvecklar en ny bil. Nu avslöjas Apples patent på hur delar av bilen ska se ut. Den får ett tak helt i glas som går att dimma. 

Apples bilprojekt har fått ryktena att gå under flera år. Under en period spekulerades det i att bilen var nedlagd, men förra året började Apple anställa ingenjörer igen och den tidigare chefen för iWatch, Kevin Lynch, tog över projektet. Bland annat har flera ingejörer från Tesla värvats till Apple.

En ritningarna som lämnats in till US Patent Office.

Nu avslöjar tidningen Motortrend Apples patentansökan med delar av bilens teknik. Ett patent som Apple har sökt har beviljats av US Patent and Trademark Office på ett glastak som går att dimma, med vad som verkar vara en ny solglasteknik för bilar. 

Apples nya teknik låter föraren och passagerarna ändra genomskinligheten i taket. Bilen verkar ha en hel glaskupa där det går att öppna fönster och takluckan. 

Tekniken med dimningsbara fönster är inte ny, men har inte tidigare kombinerats med ett helt glastak. Utifrån patentet har Vanarama tagit fram skisser på hur bilen skulle kunna se ut med glastaket. Du kan se bilderna från deras Instagramkonto härintill.

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester