VW om elkrisen: Efterfrågan på elbilar har spårat ur i Europa

Efterfrågan på elbilar har skadat efterfrågan på elbilar i Europa. Försäljningen har ”spårat ur”, enligt Volkswagen. Ändå har biljätten en kö med 350 000 köpare som väntar på sina bilar. 

De rekordhöga energipriserna i kombination med rusande räntor lamslår ekonomin i hela Europa. Volkswagen bekräftar nu att efterfrågan på elbilar minskat de senaste månaderna. Men fortfarande ligger 350 000 beställningar och väntar hos Volkswagen. Just nu säljer Volkswagen 6,8 procent elbilar.  Samtidigt som färre européer beställer elbilar ökar efterfrågan i USA och kompenserar för tappet i Europa. 
– Elbilsförsäjningen i Europa stiger fortfarande men har spårat ur. 

Den nordamerikanska marknaden hastigheter lite snabbare än vi förväntat oss under de senaste månaderna som ett resultat av incitament som Inflation Reduction Act i USA, säger Thomas Schmall, vd för Volkswagens komponentdivision, enligt Bloomberg och Autonews.

Volkswagen tittar nu på om andra batterier än litiumjon kan minska konstnaderna för batterier, även om effektiviteten går ner. Många köpare har en omognad och räckviddsångest då de vill ha stora batterier trots att de kör korta sträckor. 
– Det betyder mindre batterier, eftersom stora batterier i små bilar är höga kostnader. En genomsnittlig kund kör 40 kilometer per dag, så varför behöver du en räckvidd på 500 kilometer?, säger Thomas Schmall.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester