Volvos mystiska vändning – har registrerat 14 ändrade modellnamn

Håller Volvo på att ändra sig om sina nya modellnamn? Planen var att ge modellerna namn som nyfödda barn.
I sommar har Volvo Cars registrerat modellerna EX30, EX40, EX60, EX90, ES40, ES60, ES90, EV40, EV60, EV90, EC40, EXC40, EXC60 och EXC90.

Volvo Cars ska byta nomenklatur på sina nya modellnamn. Det bekräftade tidigare vd Håkan Samuelsson förra året. I en intervju med Autocar sade han att den första modellen kommer ha ett egennamn som börjar med en vokal. 

– Vi pratar om en helt ny arkitektur, en ny generation av födda elektriska, helelektriska bilar med central datoranvändning. Det är bra och tydligt att markera att det här är en ny början, och det är därför vi inte ska ha siffror och bokstäver, en ingenjörstyp av namn. Vi kommer att ge dem ett namn som du ger ett nyfött barn ett namn, sade Håkan Samuelsson.

Mystiken tätnar – vad ska de kommande Volvomodellerna heta?

En kort tid senare registrerade Volvo namnet Embla, som troddes bli namnet på den nya stora elektriska SUV:en som presenteras i höst. Nu börjar en del spekulationer luta åt ett annat håll. 

Efter att Volvo skyddat de 14 modellnamnen EX30, EX40, EX60, EX90, ES40, ES60, ES90, EV40, EV60, EV90, EC40, EXC40, EXC60 och EXC90 finns möjligheten att namnet Embla skrotas och att Volvo behåller sina gamla klassiska bokstavs- och sifferbeteckningar och lägger till ett E framför. 

I slutet av året vet vi svaret. Då avtäcker Volvos sin elbil som blir en elektrisk ersättare till dagens Volvo XC90. Carup sätter en liten slant på att den kommer att få heta Volvo Embla, trots allt. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester