Volvo ratar Polestars drag att skippa bakrutan

Volvo Cars ratar Polestars nya innovation med bilar utan bakruta. Volvo gör klart att de inte tänker offra bakåtsikten i sina bilar. 
– Bilarna vi har avslöjat hittills har ett bakfönster om jag uttrycker det så. Och vi är ganska nöjda med designen vi har i våra fordon, säger Erik Severinson, chef för nybilsstrategi på Volvo till The Drive. 

Polestars senaste modell Polestar 4 är en av de första personbilarna helt utan bakruta. Märket har valt att ersätta rutan med plåt för att kunna ge bilen en slank coupékaross samtidigt som baksätet får bättre huvudutrymme. Även kommande Polestar 5 saknar bakruta. Bakåtsikten har istället lösts med hjälp av en kamera där bilden visas i innerbakspegeln. För Polestar är den nya modellen extremt viktig, då försäljningen rasade med 40 procent första kvartalet. 

Systerbolaget Volvo Cars slår till skillnad från Polestar försäljningsrekord, och de har inga planer på att följa efter Polestar och ta bort bakrutan, uppger amerikanska tidningen The Drive. De ställde frågan Erik Severinson som ansvarar för nybilsstrategi hos Volvo Cars. Han tycker visserligen att Polestar har goda skäl att ta bort rutan, men klargör: 

– Från vår sida är vi ganska säkra. Vi har våra bilar idag och de vi har avslöjat hittills, och vi kommer alltid att se till att vi uppfyller Volvos varumärkesidentitet ur ett designperspektiv. Och naturligtvis alla säkerhetsaspekter.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester