Volvo och Geely knycker Bentleys stjärndesigner

Volvo och Geely knycker Bentleys stjärndesigner Stefan Sielaff. 
Sielaff flyttar inom kort till Göteborg och senare till Shanghai, enligt Business Insider. 
Designgurun ligger bakom interiören i en rad framgångsrika Audi- och Bentleymodeller. 

Volkswagen-koncernen är på väg att förlora en av sina främsta designers till Geely, uppger tyska Business Insider. Stefan Sielaff är i dag designchef för Bentley, men kommer inom kort att flytta till Göteborg för att ansluta till Volvos och Geelys designstudio. Senare går flyttlasset till Shanghai. 

Enligt uppgifterna kommer Sielaff efter flytten till Shanghai att ta över som designchef för hela Geely efter Peter Horbury. Geely har inte velat kommentera uppgifterna. 

Stefan Sielaff är ett aktat namn inom Volkswagenkoncernen och ligger bakom mer än bara Bentleys design. Han började hos Audi redan i början av 1990-talet och kom att ansvara för inredningsdesignen hos flera av märkets framgångsrika modeller innan han 2003 lämnade för Mercedes. Men redan 2006 återvända Sielaff till Audi som designchef. Han ansvarade bland annat för framtagandet av Audi A7 och A1. Sedan 2015 har han varit designchef för Bentley, där han ansvarat för modeller som Bentayga och nya Continental. Men han sägs också ha varit ansvarig för  inredningsstrategin för hela Volkswagen. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester