Världsrekord i superbilar – här står Koenigsegg och Bugatti i bilkö

Annons

En bilkö – med Koenigsegg? Det måste ha varit rena rama hjulafton för superbilsälskare.
Koenigsegg, Pagani, Bugatti, Ferrari och McLaren för över två miljarder kronor på samma ställe – här slås ett nytt världsrekord med superbilar. 
Och naturligtvis kunde de inte låta bli att köra ett gigantiskt dragrace mot varandra. 

Många av bilarna som samlades i Gstaad i Schweiz får man i normala fall bara se på bilmässor eller med mycket tur i Monaco eller Dubai. Men förra veckan vimlade det av superbilar på sammankomsten i Schweiz. Ett nytt världsrekord slogs när 100-tals superbilar till ett uppgivet värde av två miljarder kronor samlades i Schweiz.

Annons

Den otroliga sammankomsten ordnades av Supercars Owners Circle, en exklusiv klubb för bilentusiaster som grundades 2014 av Florian och Stefan Lemberger. SOC har blivit en succé och har nu två årliga möten i världen. 

Många carspotters hade rest till Gstaad för att beundra de ovanliga superbilarna, plötsligt var Koenigsegg en av de vanligaste bilarna på stadens vägar. Efter en utflykt i bergen till Glacier 3000 samlades superbilsägarna på flygfältet i Saanen för att mäta sina krafter mot varandra. Du kan se resultatet av det spektakulära dragracet i videon härintill. 

Annons

På plats fanns Christian von Koenigsegg som visade upp nya fyrsitsiga Koenigsegg Gemera med 1700 hk, företagets första familjebil. 

Det mesta avlöpte utan större malörer, men för ägaren av en Bugatti Veyron blev det en dyr helt, bilen rände in höbalar och skadades.

Annons

Köp din Koenigsegg online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *