Elon Musk: Lögn att Tesla skrotar billig elbil

Tesla skrotar sin billiga elbil för 25 000 dollar, uppger nyhetsbyrån Reuters. Enligt källor har Elon Musk beordrat att företaget i stället ska satsa på självkörande taxibilar. 
Elon Musk har nu kommenterat på X och säger: ”Reuters ljuger (igen)”.

Sedan lång tid har Tesla planerat att lansera en billig elbil för 25 000 dollar som ska kunna göra Tesla till en av världens absolut största biltillverkare och demokratisera elbilen. Planen var att sälja 20 miljoner bilar år 2030. Men nu kommer uppgifter om att Tesla helt ska ha skrotat projektet efter den senaste tidens försäljningsras

Tre av varandra oberoende källor uppger för Reuters att de sett företagsmeddelanden som visar att bilen, som ingick i Elon Musks Masterplan 3, nu är inställd. Tesla förklarade i sin senaste kvartalsrapport att tillväxten i år skulle avta på grund av att all fokus låg på den nya bilen. I januari berättade Elon Musk att tillverkningen skulle starta i Gigafactory Texas under andra halvan av nästa år. 

Tesla Model 2 skulle ha börjat produceras nästa år. Men nu uppges den billiga bilen för 25 000 dollar vara skrotad. Bild: Tesla

En av anledningarna till beslutet skulle vara att kinesiska tillverkare redan har fått ut flera elbilar som kostar under 10 000 dollar, bland annat har BYD. Efter att Reuters publicerat sina uppgifter har Teslas vd och huvudägare Elon Musk kommenterat på X och uppger att Reuters uppgifter är lögn.
– Reuters är ett skämt till organisation, skriver Musk vidare.


LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester