Tvingas riva ladan för att få ut ärvd Mustang

Släkten tömde sin gamla mormors hus. Då hittade man en bortglömd Mustang 1966. Men för att rädda rariteten var de tvungna att riva ladan.

Bröderna Dan och Ted från Wyoming är båda entusiastiska bilrenoverare. En dag fick de ett intressant samtal från Denver, Colorado, som raskt fick dem att packa väskorna och bege sig dit.
– Det var en gammal kompis som berättade att hans mormor skulle flytta och att man hittat en Mustang 1966 i hennes lada, säger Dan i en egenproducerad Youtubefilm.

Väl framme blev de ordentligt överraskade.
– Bilen var helt ombyggd av väggar, så vi fick ta bort en av väggarna och sedan skjuta ut bilen med den muskelkraft som fanns tillgängligt, säger han.

I solljuset kunde de närmare besiktiga den bortglömda rariteten, som visade sig ha Coloradoskyltar som senast blev registrerade 1982.
– Det betyder att den inte har körts på många år. Men ladan är byggd i slutet av 1970-talet så förmodligen har ingen kört den på fyrtiofem år, säger den amerikanska bilfantasten.

Bilen var täckt med damm och stod på fälgarna. Dessutom hade möss och råttor kalasat friskt på inredningen under ett halvt människoliv.
– Jag har nog aldrig sett en bil som varit så invaderad av skadedjur, men i övrigt verkade den faktiskt i ganska bra form, säger han.

Inte minst under motorhuven. Den gamla V8-an verkade må bra efter omständigheterna.
– Vi ska börja arbeta med den så fort vi fått den här gamla rariteten hem till Wyoming, men jag tror att den här motorn snart kommer att spinna som en katt, säger den nya ägaren och klappar kärleksfullt på motorhuven så att dammet yr i prärievinden.
LÄS MER: