Elbilen Ford Mustang Mach-E säljstoppas i USA efter säkerhetsfel

Ford tvingas stoppa försäljningen av elbilen Mustang Mach-E och återkalla 49 000 bilar i USA. Orsaken är ett säkerhetsfel som gör att batterikontakterna kan överhettas och gör att bilen tappar drivningen, uppger CNBC

Ford har uppmanat sina återförsäljare i USA att omgående stoppa försäljningen av elbilen Ford Mustang Mach-E. Orsaken är att bilen drabbats av ett säkerhetsproblem som gör att den kan bli okörbar. Totalt är det 49 000 av 100 000 Mustang Mach-E som tillverkats från 27 maj 2020 till 24 maj 2022 som är drabbade, uppger CNBC. Drabbade ägare kommer att få bilen återkallad.  

Totalt är 49 000 bilar drabbade, det är inte bekräftat att Sverige skulle vara berört av problemen.

Orsaken till problemen är att bilens kontakter till högspänningsbatteriet kan överhettas. Om bilen drabbas kan det tappa drivningen när den körs, eller vara omöjlig att köra alls, enligt Fords meddelande till återförsäljarna. 

Ford hoppas ha en lösning på problemen under det tredje kvartalet. Planen är att felet ska kunna lösas via en mjukvaruuppdatering, som ska kunna göras över nätet eller hos en Fordåterförsäljare. 

I Sverige finns cirka 2400 exemplar av Ford Mustang Mach-E. Det är inte känt om några av dessa bilar är drabbade. Carup har sökt Hedin Motor Company AB som är svensk generalagent för Ford. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester