Tester: Elbilen som ska rädda Ford i Europa

Nu har de första testerna gjorts av elbilen Ford Explorer. Bilen bygger på VW-teknik och ska rädda Ford från fallande försäljning.
– Fords efterlängtade elektriska SUV är fin att köra, har snygga detaljer och imponerande effektivitet, skriver Auto Express. 

Nya Ford Explorer bygger på VW-koncernens elbilsplattform MEB och kommer att vara en mindre SUV-modell. Bilen blir biltillverkarens andra riktiga elbil och kommer att ge Mustang Mach-e sällskap. Explorer kommer att släppas med två olika batteripaket där den större har en räckvidd på upp till 60 mil. Bilen kommer dessutom att erbjudas med både bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift. 

Nya Explorer är nära besläktad med Volkswagens ID.4, men det är det svårt att se det från utsidan. Den kommer med ett helt eget utseende, som inte heller påminner så mycket om andra Ford-modeller. I Sverige kommer versionen av modellen med det mindre batteripaketet att kosta runt 489 900 kronor och bilen lanseras under andra halvåret av 2024. Det större batteripaketet går att beställa nu för ett pris på 539 900 kronor. 

Recensioner av Ford Explorer från Youtube 

Recension Auto Car

AutoCar har testkört nya Explorer och ger den ett betyg på 4 av 5 stjärnor. De väljer att hylla bilens köregenskaper och väghållning. Negativa saker de väljer att nämna handlar om inredningen och pekskärmen som kan vara svårt att använda.
– Mycket av det gamla Ford har förts över till nya Ford med Explorer: dynamik över genomsnittet och en interiörer under genomsnittet. Den är inte ännu ett landmärke för Ford i mainstream, snarare ett steg på vägen att komma tillbaka dit i takt med att elbilar utvecklas. Välj bara din version noggrant för att se den som bäst, skriver AutoCar. 

Recension Auto Express

Auto Express har testat nya Ford Explorer och ger den ett betyg på 4 av 5 stjärnor. De hyllar främst bilens köregenskaper och fina inredning. Negativa saker de lyfter med modellen är priset som är högre än några av konkurrenterna.
– Effektiv med långa räckviddssiffror, en praktisk interiör och en välbedömd körupplevelse, kan den blandas med de bästa mellanstora el-SUV:arna på dagens marknad. Bara några ambitiösa priser och några få kontrollgränssnitt håller den tillbaka, skriver Auto Express. 

Recension Carwow

Carwow har också testat nya Ford Explorer och ger den en recension som överväger av positivitet. Deras recensent hyllar bilens interiör.
– Fords slår faktiskt VW och Tesla när det gäller interiörkvalitet. Explorers interiör använder massor av fina material, med riktigt bekväma och mjuka konstlädersäten på översta klädselnivå och högkvalitativ plast som används genomgående, skriver Carwow. 

Recension What Car? 

What Car? testade också nya Ford modellen och gav den ett betyg på 4 av 5 stjärnor. De hyllar bilens räckvidd och utrustning. Negativa saker de väljer att lyfta fram är bilens interiörs kvalite och tråkiga körstil.
– Oavsett vilken version av Explorer du väljer så får du mycket utrustning för pengarna. Utöver satsen som redan nämnts kommer den med uppvärmda framsäten, en masserande förarsäten, en uppvärmd ratt, skriver What Car?. 

Recension Car Magazine

Car Magazine har också testat nya Ford Explorer och ger den ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Tidningen hyllar bilens körstil och utrustning.
– Körd isolerat är Explorer ett mycket imponerande paket: fin att köra, smart, välutrustad och konkurrenskraftigt prissatt. Och ärligt talat bättre än någon nuvarande elektrisk VW, skriver Car Magazine.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester