Tesla-strejken sprider sig till Danmark: ”Viktig kamp”

Teslastrejken ser nu ut att sprida sig till Danmark. Danska fackförbundet 3F Transport står redo att gå ut i sympatistrejk, rapporterar TV2 Danmark
– Även om man är en av de rikaste människorna i världen kan man inte bara göra sina egna regler, säger 3F Transports ordförande Jan Villadsen.

Tesla har kunnat fortsätta att leverera nya bilar i Sverige trots att svenska Transportarbetareförbundet är uttagna i sympatistrejk och utövar blockader mot att lossa och transportera Teslas bilar. Många av de nya bilarna har fraktats med biltransporter via Danmark. Nu är strejken på väg att sprida sig till Danmark. 

Danska fackföreningen 3F Transport är redo att gå ut i sympatistrejk för sina svenska kolleger, rapporterar TV2 Danmark. Facket har nu skickat ett sympatikonfliktmeddelande till Danska Arbetsgivarföreningen. Sympatistrejken kommer att innebära att danska hamnarbetare och chaufförer inte kommer att få hantera och transportera Teslas bilar som ska till Sverige. 

Sympatistrejken träder i kraft om 14 dagar och kommer efter en begäran från IF Metall. 
– IF Metall och de svenska arbetarna för just nu en otroligt viktig kamp. När de ber om vårt stöd backar vi naturligtvis upp det, säger Jan Villadsen till TV2.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester