Tesla nobbar facket igen: ”Det blir inget avtal”

Läget i konflikten mellan Tesla och IF Metall har förvärrats. Facket beskriver det som att förhandlingarna kört fast helt och trappar nu upp konflikten. 
– Det kommer att komma fler sympatiåtgärder, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

Strejken på Tesla har nu pågått i drygt två veckor och denna vecka träder även en hamnblockade i kraft som ska hindra att Teslas bilar kan lossas i Sverige. Under måndagen träffades Tesla och IF Metall för förhandlingar. Men mötet gjorde att konflikten förvärrades. 
– De är tydliga med oss, det blir inget avtal, säger IF Metalls avtalssekreterare avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä till TT.

Enligt IF Metall har Tesla genomfört strejkbryteri genom att ta in personal från utlandet och andra orter för att ersätta personal som strejkar. Tesla uppger att de kommer att fortsätta med detta, något som gör att facket vill trappa upp konflikten. Några nya förhandlingar är inte planerade, då Tesla inte vill ha något kollektivavtal eller kompromisser. 
– Vet inte hur en sån skulle se ut, vi vill ha ett kollektivavtal, de säger att de inte vill det, säger avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä till TT.

Under måndagen kom uppgifter om att Tesla ställt in sina båtleveranser till svenska hamnar. Enligt obekräftade uppgifter ska de runda hamnblockaden genom att transportera in nya bilar i Sverige på annat sätt.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester