Tesla Model Y till svenska köpare redan i augusti

Tesla tidigarelägger leveranserna av nya suven Model Y. 
De första svenska kunderna får sina bilar redan nu i augusti. 
De första bilarna är Model Y är Long Range AWD med 505 km räckvidd. 

Konkurrensen hårdnar bland det heta segmentet med elektriska suvar. Efter att Volkswagen, Skoda och Audi lanserat sina elektriska suvar tidigarelägger nu Tesla lanseringen av Model Y på den svenska marknaden. 

Det nya beskedet från Tesla är att de svenska leveranserna drar i gång redan nu i augusti. Kunder som har en order med leverans under 2021 kan nu slutföra sin beställning. Enligt Teslas hemsida verkar en beställning i dag ge leverans redan i september.

Lanseringsmodellen blir Tesla Model Y är Long Range AWD med 505 km räckvidd. Bilen blir en tuff konkurrent till kommande elektriska bilar från Kia och Hyundai samt de modeller som redan lanserats av Volkswagen, Skoda och Audi. 

Model Y kommer med panoramaglastak och samma finesser som andra Teslabilar: nyckel i mobiltelefonen, 15 tums pekskärm, Smart Summon.

Tesla hävdar att Model Y är designad för att vara den säkraste sugen i mellanklassen. Men ännu har den inte krocktestats av Euro Ncap. I det amerikanska NHTSA-testet fick den fem stjärnor i alla kategorier. 

Tesla Model Y för den europeiska marknaden ska byggas i en ny fabrik i Berlin, som är försenad. I väntan på att fabriken tas i drift byggs de Model Y som nu kommer till Europa i Shanghai. Enligt Tesla kan man på så sätt hålla leveranstiderna och möta kundernas efterfrågan.

Skriven av

Website | + posts

Maths Nilsson är motor- och ekonomijournalist och grundare av Carup.

Köp din Tesla Model y online

Senaste nytt