Taxi Stockholm: Därför bojkottar vi Tesla

Taxi Stockholm väljer att bojkotta Tesla under strejken. De pausar nu alla sina inköp av Teslabilar fram tills att Tesla tecknat kollektivavtal. 

Förra veckan gick tidigare statsminister Stefan Löfven ut och uppmanade till bojkott av Tesla och meddelade att han skulle sluta åka med Teslabilar från Taxi Stockholm. Han har kritiserats för utspelet, då han själv arbetar för ett företag utan kollektivavtal. 

Nu går Taxi Stockholm själva ut och meddelar att depausar alla nya inköp av Tesla-bilar på grund av den pågående strejken bland anställda hos elbilsföretaget. 
– För oss på Taxi Stockholm är vikten av kollektivavtal och rättvisa anställningsvillkor viktigt. Vi har valt att pausa inköpen av Tesla-bilar för att visa vårt ställningstagande gällande kollektivavtal, säger Pernilla Samuelsson. T.f. VD på Taxi Stockholm.

Bolaget bakom Taxi Stockholm äger idag en enda Teslabil och bara fåtalet bilar totalt, men sannolikt berör beslutet de bolag med sammanlagt 1400 bilar som är kopplade till Taxi Stockholm. 
– Taxi Stockholm uppmanar Tesla att uppmärksamma de berörda anställdas krav och förhandla fram ett kollektivavtal för båda parters bästa, uppger bolaget i ett pressmeddelande. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester