Svenska Teslaägare har fått livekameror – kan prata till de som går förbi

Nästa gång du går förbi en Tesla kan bilen börja prata till dig. Nu har livekameror börjat fungera i svenska bilar. Dessutom kan ägaren säga saker till de som går förbi via bilens högtalare. 

Strax innan jul släppte Tesla en större uppdatering av sina infotainmentsystem. Uppdateringen innehåller en större omgörning av gränssnitten i skärmarna och en ljusshow, men den kanske mest uppmärksammade finessen är Sentry Mode Live, som nu finns i Sverige. 

Fyra olika kameror

Med den nya finessen kan ägaren när som helst gå in i Teslas mobilapp och välja på bilder från fyra olika kameror som övervakar alla riktningar från bilen. 

Om någon gör något otillbörligt med bilen kan bilägaren starta högtalaren och via mikrofonen i mobilen säga saker som går ut i bilens högtalare, och göra bilen till en megafon. Så bli inte rädd om en Tesla börjar prata med dig nästa gång du går förbi. 

På din egen tomt behöver du inget tillstånd för kameraövervakning, men det är tveksamt om det är lagligt på offentliga parkeringsplatser i Sverige. Om bilen ägs privat eller via ett företag kan också ha betydelse när det gäller den svenska kameraövervakningslagen. 

Ljusshow

Den som vill aktivera övervakningsläget måste först slå i gång det i bilen. Sedan tidigare är det möjligt att spela in vad som händer när bilen är parkerad via Teslas Sentry Mode, men liveövervakningen av bilen via appen är en ny finess. 

Förutom Sentry Model Live lanserar Tesla en ljusshow och möjligheten att se döda vinkeln i bilens display när du blinkar för filbyte. 

Senaste nytt