Stilren Koenigsegg Jesko säljs på ny nätauktion

Nu säljs en Koenigsegg Jesko för första gången någonsin på auktion – bara några månader efter produktionsstarten.
– Denna Koenigsegg Jesko Attack är det ultimata exemplet på den svenska tillverkarens högpresterande superbil, skriver SBX. 

Koenigsegg Jesko började tillverkas så sent som i höstas efter att ha visats upp första gången 2019. Modellen som är döpt efter Christian von Koenigsegg far ska endast tillverkas i 125 exemplar. Ett exemplar med 24 karats guld har redan varit till salu, men hittills har inte någon Jesko sålts på auktion. Det blir en spännande mätare på modellens dragningskraft.

Exemplaret som säljs kommer i en stilren kristallvit lackering med en svart och grå interiör i kolfiber och alcantara. Den har har endast gått 2 kilometer.
– Jesko Attack står som ett bevis på den svenska tillverkarens engagemang för att tänja på gränserna för prestanda, teknik och hantverk, skriver Supercar Blondies nya auktionssajt SBX som säljer bilen.

Bakom föraren under huven finns en 5,0-liters dubbelturbo-V8 som ger 1300 hk på bensin eller 1625 hk på E85, en kraft som skickas till bakhjulen genom världens snabbaste växellåda. Jesko är nämligen utrustad med en 9-växlad Light Speed Transmission.
– LST kan utföra blixtsnabba växlingar med praktiskt taget inga avbrott i kraftleveransen, skriver SBX. 


SBX som säljer bilen är en nystartad digital auktionssida av youtubern Supercar Blondie. Än så länge har bilen inget utgångspris, men den säljs från tyska staden Stuhr av säljaren Hollman. Vad priset kommer att landa på återstår att se, men grundpriset för en Jesko ligger en bra bit över 30 miljoner kronor. Så för att bilen ska bli din lär du få betala något i den klassen.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester