Hon säljer superbilar för miljarder på ny auktion

Hon har dragit ihop över 30 miljoner följare på Youtube och Instagram. Nu ska Supercar Blondie sälja lyx- och superbilar via en ny auktionssida på nätet. Tesla Cybertruck, Mercedes AMG One och Ferrari Monza SP2 är några av superbilarna som säljs.

Australiensaren Alex Hirschi bor i Dubai och driver tillsammans med sin man Nik Hirschi Youtube- och Insta-kanalen Supercar Blondie. På Youtube har de 18,8 miljoner prenumeranter där paret främst gör videos om när Alex testar olika lyxbilar. Sju år efter sin start har Supercar Blondie i dag 65 anställda och ska nu starta sin egna auktionssidan SBX Cars.
– Inom ett år hade jag byggt upp till 50 000 följare på Instagram. Vi hade utnyttjat vad folk ville ha i stor skala, lekmannens perspektiv på coola bilar, säger Alex Hirschi

Den nya auktionssidan för lyx- och superbilar kommer främst att arbeta utifrån Los Angeles, Dubai och London, alla auktioner kommer också ske digitalt. Idén bakom sidan fick Alex Hirschi efter att hon fått flera mejl genom åren där både köpare och säljare hört av sig om tips vart de kan få tag på sällsynta bilar.
– Med SBX har vi åtgärdat det genom att tillhandahålla en global auktionssajt fokuserad på att ge vår publik chansen att förvärva lyxbilar från var som helst i världen, säger Alex Hirschi. 

SBX Cars fick bilar värda över 100 miljoner dollar i auktionsuppdrag redan innan sidan öppnades. De planerar sälja 15 till 20 bilar i veckan och några av de första lyxbilarna som kommer att läggas ut är Mercedes-AMG ONE, Hyperion XP-1 och en Cybertruck. Det kommer även finnas bilar för Formel-1 fantaster då en samling av Lotus F1-teamets bilar säljs från 70- och 80-talet. Där går det bland annat att hitta en bil körd av Ronnie Peterson.  

När de kommer till sällsynta bilar är inte utbudet sämre då det säljs en av tre LaFerrari-prototyper, en av nio Lamborghini Veneno Roadster och en Lamborghini Veneno Coupé som endast tillverkats i tre exemplar. På den klassiska sidan erbjuds ett brett sortiment med allt ifrån Mercedes 300 SL Gullwing, en BMW 507 och en Isdera Spyder 036i.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester