Superbilar för miljoner överges i Dubai: ”Helt ofattbart”

Övergivna superbilar i Dubai fortsätter att fascinera. 
Nu har kända youtubern Supercar Blondie besökt Dubais otroliga bilkyrkogårdar. 
Här är den otroliga historien om varför fungerande superbilar för miljoner överges i ökenlandet. 

– Många pratar om övergivna superbilar i Dubai, vi är där bilarna går till vila, säger Supercar Blondie.

Supercar Blondie bor i Dubai och i sin senaste film går hon runt på en av Dubais bilkyrkorgårdar med både skrotade och övergivna bilar. Du kan se den härinteill. Men varför lämnas dyra bilar åt sitt öde? Här är svaret. 

Hur kan någon överge en Ferrari Enzo – för att låta den förfalla?
Varje år överges mer än 2000 bilar i Dubai. Vissa ägare dumpar sina superbilar på gatan – och flyr sedan landet.

Många har sett bilderna på de övergivna sportbilarna i Dubai och undrat hur hur ägare kan lämna miljonbilar som Ferrari och Lamborghini och låta dem förfalla. Varje år överges över 2000 bilar i Dubai. Och många av dem är dyra lyxbilar och sportbilar. Ibland handlar det om några av världens dyraste sportbilar, till exempel har en Ferrari Enzo övergetts.

Fenomenet beror på att vissa ägare inte klarar av sina finansiella åtaganden, både inom affärer, bostaden och bilen och riskerar fängelse. För att undvika att hamna bakom lås och bom flyr de Dubai hals över huvud. Och då hinner de inte sälja bilen. De överges då och parkeras. Efter något halvår samlas de in av myndigheterna som sedan förvarar dem i flera år innan de säljs vidare på olika sätt.

Här är några alla bilar som övergetts i Dubai

Ferrari Enzo 
Enzo är en av Ferraris snabbaste och mest exklusiva modeller och byggdes endast i 399 exemplar. Det här sorgliga exemplaret övergavs av sin ägare på en parkeringsplats 2011. Enligt uppgifter hade den köpts med fejkade lån. Den har omhändertagits av myndigheterna, men ska nu ha stått förvarad i åtta år i ökenhetta och förfallit totalt.

DeLorean
Tillbaka till Framtiden-bilen DeLorean väcker uppmärksamhet än i dag, och har blivit omskriven sedan Tesla presenterade sin Cybertruck, som är den andra massproducerade bilen att göras i rostfri plåt. Det här exemplaret lär dock inte komma tillbaka till framtiden, även om plåten inte rostar har bilen fått stå och förfalla totalt sedan den övergavs i Dubai.

Rolls-Royce
Den här lyxiga Rolls-Royce Phantom kostade över fem miljon kronor som ny, och bara en galning skulle överge en sådan bil. Men tydligen hade den här ägaren i Dubai inget val när han övergav bilen för några år sedan. Sedan dess har den fått stå och förfalla.

[Best_Wordpress_Gallery id=”13″ gal_title=”Övergivna bilar i Dubai”]

Toyota F1
Den här bilsamlaren hade så mycket pengar att han kunde köpa en egen Formel 1-bil. Sedan kraschade allt och han var tvungen att fly från Dubai. Nu har bilen förfallit totalt och det kommer troligen att vara billigare att köpa ett fungerande exemplar än att renovera den.

Mclaren 12C
I Sverige ser du sällan en McLaren, men i Dubai är de vardagsmat. Hur någon kan överge en sportbil som är värd långt över två miljoner kronor är en gåta, men i Dubai händer det.

Bugatti
Ingen annanstans finns det så många Bugatti-bilar som i Dubai. Men det här exemplaret saknar ägare och har sett sina bättre dagar. Med tanke på att det kostar cirka 500 000 kr att serva en välskött Bugatti varje år, lär renoveringen av bilen gå på mångmiljonbelopp för den som ska sätta den på vägen igen.

Shelby Mustang
Shelby Mustang är en av de mest eftersökta modellerna av den ikoniska sportbilen. Men det hindrar inte desperata ägare i Dubai att överge sina bilar. Vår svenske kung har ett liknande exemplar i toppskick – men den här bilen lär aldrig återse vägarna igen.

Lamborghini Countach
1980-talets mest ikoniska superbil går för 4-5 miljoner kronor på auktioner i dag och är en mytomspunnen modell. Många är de som hade bilen som poster på sin vägg på 1980-talet. Men det här exemplaret riskerar att gå samma väg som den bil som kraschades av Leonardo diCaprio i Wolf of Wall Street.

Jaguar Xj220
XJ220 var världens snabbaste produktionsbil när den lanserades på 1990-talet. Bilen hade en lätt V6:a på hela 540 hästkrafter. Det verkar dock inte ha varit tillräckligt för att den här ägaren skulle stanna kvar hos sin Jaguar i Dubai och riskera ett fängelsestraff.

Lamborghini Diablo
Efterträdaren till Countach har inte fått samma ikoniska status, men är fortfarande en kilformad superbil som får folk att vrida nacken ur led när den passerar. I Dubai kör till och med polisen Lamborghini, men den här ägaren ville uppenbarligen inte bli gripen av sina märkesbröder, utan övergav Diablon hals över huvud.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester