Per Gessles superköp: Likadan Ferrari som Zlatan för 14 miljoner kronor

Här är Per Gessles nya superköp. Mitt under coronapandemin köpte han en likadan Ferrari Monza SP2 som Zlatan.  Men Gessle nöjde sig inte där. Han köpte dessutom en Ferrari 488 Pista – tillsammans kostade bilarna 18 miljoner kronor.

Per Gessle har en bilmodell gemensamt med Zlatan Ibrahimovic och stjärnkocken Gordon Ramsay – alla tre äger varsin Ferrari Monza SP2.

I slutet av mars i år köpte Gessle, enligt Bilregistret, en grå Ferrari Monza SP2. Det är en exklusiv tvåsitsig Ferrari som är helt öppen och saknar reguljär vindruta. Inspirationen har hämtats från forna tiders Barchettamodeller.

Tekniken i bilen kommer från Ferrari 812 Superfast, det innebär en V12-motor utan turbo på 810 hästkrafter. Prislappen på bilen ligger på 14 miljoner kronor och den tillverkas bara i 499 exemplar. Enligt experter drog de som fick köpa en Monza SP2 rena vinstlotten och kan räkna med en rejäl värdeökning. Modellen spås bli en av de dyraste samlarbilarna i framtiden.

Men Per Gessle, som är en sann Ferrarientusiast, nöjde sig inte där. Samma dag köpte han även Ferrari 488 Pista i den klassiska färgen rosso corsa. Det handlar om den lättade banversionen av Ferrari 488, Pista-modellen väger 90 kg mindre jämfört med vanliga 488 och har 720 hk i stället för 670 hk från mittmotor-V8:an. Det innebär att bilen gör 0-100 km/h på 2,85 sekunder.

De två nya tillskotten till Per Gessles exklusiva bilsamling gör att han nu har dussinet fullt med Ferraribilar. Och det är inte vilka bilar som helst som finns i popkompositörens garage, det handlar om en av Europas främsta samlingar som torde vara värd ett tresiffrigt antal miljoner.

Och för Per Gessle har Ferrarisamlingen sannolikt varit både mer lönsam och roligare än aktiebörsen. Han äger två exemplar av Ferrari LaFerrari som har varit extremt bra investeringar. Bilen är en hybridsportbil med över 900 hästkrafter och hisnande prestanda. Gessle fick leverans på en av de sist tillverkade LaFerrari-bilarna 2017 och sedan dess har priset skjutit i höjden.

Tillsammans är de två Ferrari LaFerrari-bilarna värda ungefär 60 miljoner kronor att döma av de senaste auktionspriserna. Per Gessles Ferrarisamling torde nu vara värd över 100 miljoner kronor.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester